Jedna z lepszych rodzajów tart. Jej podstawowym walorem są świeże warzywa. Brak tu zbędnych tłuszczy (jedynie ten z sera), natomiast pełna jest witamin i ważnych składników odżywczych i szczerze można powiedzieć, że inspiracją do jej wykonania było Ratatouille!
Składniki:
- ciasto analogicznie przygotowane jak w przepisie tarta z pieczarkami i fetą
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 pomidor malinowy
- kilka małych mozzarellek
- sól cebulowa
- bakłażana i cukinię kroimy w plasterki
- następnie grillujemy je bez tłuszczu aż zrobią się miękkie i przypieczone
- mozzarelle kroimy w plasterki
- na ciasto przygotowane wg w/w przepisu układamy "na dachówkę" plasterki bakłażana, cukinii, surowego pomidora i mozzarelli
- zapiekamy wszystko ok. 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz