Fantastyczne na przyjęcia, ponieważ są akurat "na raz". Oczywiście zależy od tego jakiej wielkości wykonamy nasze babeczki, ale jakie by nie były pozbywamy się kłopotliwego krojenia i dzielenie dania. Ich wykonanie nie trwa długo, można je zacząć robić krótko przed podaniem.
Składniki:
- ciasto jak w przepisie tarta z pieczarkami i fetą
- 1 dowolna kiełbaska (np. podwawelska)
- 1 papryka dowolnego koloru
- 1 czerwona cebulka
- 3 łyżki sosu barbecue
- 2 łyżeczki musztardy sarebskiej
- zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
- ser camembert
- tarta bułka
- zagniecione ciasto rozwałkować i wyciąć krążki odpowiedniej wielkości w stosunku do foremek
- foremki posmarować tłuszczem za pomocą pędzelka i wysypać tartą bułką
- przygotowane foremki wylepić wyciętymi kółkami ciasta
- ciasto zapiekać ok. 10 minut w średnio rozgrzanym piekarniku
- na patelni na łyżce oliwy (lub na patelni beztłuszczowej) podsmażyć pokrojoną kiełnaskę
- w momencie, gdy kiełbaska robi się z wierzchu chrupiąca dodać posiekaną cebulkę
- następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę
- na koniec smażenia dodać musztardę, sos i odrobinę ziół
- poddusić ok. 10 minut
- babeczki wyłożyć farszem
- na każdej babeczce ułożyć kawałek sera
- zapiekać ok. 15 minut także w średnio rozgrzanym piekarniku
- serwować ciepłe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz