środa, 18 lipca 2012

babeczki z kiełbaską i camembertem


Fantastyczne na przyjęcia, ponieważ są akurat "na raz". Oczywiście zależy od tego jakiej wielkości wykonamy nasze babeczki, ale jakie by nie były pozbywamy się kłopotliwego krojenia i dzielenie dania. Ich wykonanie nie trwa długo, można je zacząć robić krótko przed podaniem. 

Składniki:
  • ciasto jak w przepisie tarta z pieczarkami i fetą
  • 1 dowolna kiełbaska (np. podwawelska)
  • 1 papryka dowolnego koloru
  • 1 czerwona cebulka
  • 3 łyżki sosu barbecue
  • 2 łyżeczki musztardy sarebskiej
  • zioła prowansalskie
  •  oliwa z oliwek
  • ser camembert
  • tarta bułka
Przygotowanie:
  1. zagniecione ciasto rozwałkować i wyciąć krążki odpowiedniej wielkości w stosunku do foremek
  2. foremki posmarować tłuszczem za pomocą pędzelka i wysypać tartą bułką
  3. przygotowane foremki wylepić wyciętymi kółkami ciasta
  4. ciasto zapiekać ok. 10 minut w średnio rozgrzanym piekarniku
  5. na patelni na łyżce oliwy (lub na patelni beztłuszczowej) podsmażyć pokrojoną kiełnaskę
  6. w momencie, gdy kiełbaska robi się z wierzchu chrupiąca dodać posiekaną cebulkę
  7. następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę
  8. na koniec smażenia dodać musztardę, sos i odrobinę ziół
  9. poddusić ok. 10 minut
  10. babeczki wyłożyć farszem
  11. na każdej babeczce ułożyć kawałek sera
  12. zapiekać ok. 15 minut także w średnio rozgrzanym piekarniku
  13. serwować ciepłe
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz