Składniki:
- 200g kaszy jęczmiennej - 2 woreczki
- 2 piersi z kurczaka
- 1 puszka konserwowa soczewicy
- 2 średnie cukinie
- 2 średnie papryki - kolory dowolne
- 1 przyprawa do masła
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki octu winnego jabłkowo-borówkowego
- 1 łyżka musztardy z płatkami wędzonej papryki
- 2 łyżeczki musztardy stołowej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- odrobina pieprzu mielonego i soli
- Kaszę ugotować na miękko wg przepisu na opakowaniu
- Piersi z kurczaka pokroić w paski i usmażyć je na patelni bez tłuszczu z dodatkiem przyprawy do masła; usmażonego pokroić w kostkę
- Cukinię pokroić w cienkie plasterki i uprażyć ja na patelni grillowej bez tłuszczu do miękkości każdego plasterka
- Odcedzić soczewicę
- Do kaszy dodać cukinię, kurczaka i soczewicę
- Do wszystkiego dodać wszystkie pozostałe składniki, które stworzą sos
- Dokładnie wymieszać całość
- Serwować na zimno bądź na ciepło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz