Blog Feniksowa Kuchnia Olimpii nominował mnie do wyróżnienia LIFESTER BLOG, za co chciałabym bardzo podziękować.
Chodzi tu o to, aby odpowiedzieć na zadane od zapraszającego blogera pytania, utworzyć koleje 11 pytań i zaprosić kolejne 11 blogerów do zabawy (trzeba je o tym poinformować!) a one powtarzają te czynności. Proste!
Moje odpowiedzi to:
- Ryż, ziemniaki, kasza, czy makaron?
- chyba makaron, ale uwielbiam wszystkie w/w produkty :)
- Ulubiony przyrząd w kuchni?
- robot wielofunkcyjny :)
- Ulubiony blog?
- nie mam ulubionego; jest wiele dobrych blogów - duża konkurencja :)
- Ile miałaś/eś lat kiedy ugotowałeś swoją pierwsza potrawę i co to było?
- kiedy pierwszy raz coś ugotowałam nie pamiętam, ale wiem, że w dzieciństwie obowiązkowo robiłam z babcią placuszki, kopytka czy pierogi - byłam pierwszą pomocnicą :)
- Jakiej muzyki słuchasz przy gotowaniu?
- zawsze jest włączone radio, więc zależy od tego co zagrają :)
- Ulubiony program kulinarny?
- oglądam dużo programów kulinarnych, ale ulubionego nie mam, bo w każdym znajdę coś "nie-tak" :)
- Najukochańsza słodkość z dzieciństwa?
- budyniowe lody z automatu sprzedawane na rynku w jednym z fantastycznych miasteczek na Podlasiu, gdzie jeżdżę po dziś dzień i zawsze jem owe lody. pychota! :)
- Gdybyś wiedział/a, ze dziś jest Twój ostatni dzień na ziemi, to jaka potrawę chciałbyś/ałabyś zjeść?
- wszystko z wyjątkiem rodzynek, skórki pomarańczowej, chałwy i sezamu :)
- Najlepsze mięso wg mnie to:…….
- każde dobrze przyrządzone :)
- Cola czy Pepsi?
- zawsze Coca-Cola, nigdy Pepsi czy inne napoje colo-podobne :)
- Kefir czy maślanka?
- raczej kefir :)
Moje pytania to:
- Ulubiony produkt mleczny?
- Ulubiona kiełbaska?
- Ulubiony orzech?
- Ulubiony produkt słodzący (jeśli cukier to jaki?)?
- Ulubione kiełki?
- Ulubiony sos (który dodajesz prawie do każdej potrawy)?
- Ulubiona przyprawa?
- Ulubiony ser pleśniowy?
- Ulubiony makaron?
- Ulubiony ryż?
- Ulubiona kasza?
- zufikowo
- zmniejszaj
- pomidor i bazylia
- Eksperymentalnie
- Cuda i smaki regionu
- Ciastowo
- na 4 widelce
- Świat Ostrości
- Z Chaty Na Końcu Wsi
- Facet i Kuchnia
- Dorota smakuje
A teraz czas na własną promocję. Zachęcam do odwiedzania mojego bloga, czytania, komentowania i dzielenia się własnymi doświadczeniami/ sugestiami. Odwiedźcie też i polubcie moją stronę na Facebooku Zwyczajnie o gotowaniu (jest też ikonka na prawym pasku z opcjami).
Pozdrawiam wszystkich!
PS. Na koniec dorzucam fotkę i króciutki przepis na grillowane jabłka z cynamonem, żeby post nie był taki smutny :D
Dowolne jabłka kroimy w plastry grubości 1,5 cm, posypujemy z każdej strony każdy plaster jabłka odrobiną cynamonu (jeśli chcemy, aby przekąska była słodsza to może to być cukier cynamonowy) i smażymy na beztłuszczowej patelni grillowej z obu stron. Nadaje się do mięs oraz jako deser.
Smacznego!
Dziękuję bardzo, jest mi niezmiernie miło za wyróżnienie, ale nie wezmę już udziału, zwyczajnie brak mi na to czasu:) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na blog.
OdpowiedzUsuń